Bij Chikara C&C kunt u terecht voor de volgende activiteiten:Logo keychain plus symbol 3

* Chikara C&C heeft een zorgverlenersnummer als natuurgeneeskundig therapeut. Wanneer u gebruik wilt maken van een energetische behandelingen, kunt u deze kosten wellicht vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Kijkt u hiervoor onder Alternatieve Geneeswijzen – Natuurgeneeskundige Therapie.

Individuele sessies

Coaching & Counselling:

Chikara C&C helpt u om in uw kracht te komen. Dit doen wij door te kijken op welke gebieden u ondersteuning kunt gebruiken. Om sommige gevallen gaat het hierbij om het aanleren van technieken, in andere gevallen is er meer nodig.

Coaching houdt zich bezig met directe technieken. Het kijkt naar het heden en wat u nodig heeft voor nu en de toekomst. Het is hierbij niet nodig om te achterhalen wat de reden is voor bepaalde patronen, er wordt direct gewerkt aan het aanpassen hiervan, dan wel het leren toepassen van nieuwe, (relatief) onbekende technieken.

Counselling houdt zich niet alleen bezig met het heden en de toekomst, maar ook met het verleden. Het kijkt naar de oorzaken achter bepaalde gewoonten en/of gedachten. Hierbij kan het nodig zijn terug te gaan naar de allereerste keer gebeurtenis die geleid heeft tot deze gewoonte en/of gedachte. Er is dan sprake van RegressieCounselling. Soms kan het echter ook genoeg zijn om bepaalde gebeurtenissen die u graag anders zou willen ervaren, opnieuw te beleven en dan te herprogrammeren. Hierbij hoeft u niet te werken met verborgen gebeurtenissen of ervaringen die u liever niet wilt herbeleven, maar kunt u direct werken aan de gewenste, nieuwe situatie.

Meer informatie en uitleg over Regressie- en Leadership Counselling (inclusief video’s) kunt u hier vinden.

Chikara C&C heeft tevens het boekje “Droom je Leiderschap” uitgebracht dat inzicht geeft in de werking van overleveningsmechanismen, mindsets die achter bepaalde (onbewuste) gewoontes zitten. Mindsets zorgen ervoor dat we kunnen blijven hangen in bepaalde patronen, terwijl we deze graag zouden willen veranderen, maar niet schijnen te kunnen veranderen.

Meer informatie over dit boek, de Engelstalige versie “Dreamin’ Your Leadership” en andere boeken kunt u hier vinden.

Massage

Oorspronkelijk stond Chikara C&C bekend als Praktijk Chikara (te Wateringen). In beginsel werd hier vooral (sport)massage gegeven, met als doel ontspannen van lichaam en geest, maar ook specifieke aangedane lichaamsdelen door blessures, verkeerde bewegingen en/of simpelweg stress.

Gaandeweg heeft er een verschuiving plaatsgevonden van ontspannende massages van het hele lichaam, naar massages waarbij specifiek gewerkt wordt aan bepaalde gebieden, zoals nek, schouders en rug. Veel clienten komen niet alleen terug voor de ontspanning, maar ook wanneer ze zich overbelast of geblesseerd hebben.

Daarnaast kan met bij Chikara C&C ook terecht in specifieke gevallen:

  • Hernia’s;
  • Zwangerschap;
  • Terugdringen / losmaken gevolgen chronische blessures;
  • Hoofdpijnklachten als gevolg van nek- en schouderklachten.

Hierbij wordt er gewerkt aan de omringende spiergroepen, opdat men zo optimaal mogelijk weer kan bewegen na de behandeling.

In geval van sporters, maar ook blessures als gevolg van (verkeerde) gewoonten, kan er extra aandacht worden besteed aan het nagaan van activiteiten en het geven van (fitness)oefeningen.

Op verzoek kan er ook Coaching plaatsvinden tijdens de Massage. Hierbij vindt het gesprek plaats tijdens de massage en kunnen spanningen in bepaalde spiergroepen aanleiding zijn voor het aanpakken van bepaalde (mentale) aandachtsgebieden.

Natuurgeneeskundige (energetische) Therapie*

Chikara C&C is geregistreerd als Natuurgeneeskundig Therapeut. Deze natuurgeneeskundige behandelingen bestaan uit het ontspannen van lichaam en/of geest en het verhogen van de weerstand door het toepassen van energie, in combinatie met Coaching & (regressie) counselling.

De behandelingen hebben als doel genezing te bevorderen en te versnellen. Ze vinden plaats naast het reguliere medische circuit.

Het gebruik van energie is vooral erg effectief voor mensen die erg gevoelig zijn, continu drukte in het hoofd ervaren (bijvoorbeeld bij ADHD), het bevorden van de genezing van (pees)ontstekingen en mensen die toe zijn aan rust en opladen.

Wanneer u gebruik maakt van deze vorm van behandeling kunt u een vergoeding ontvangen van uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Therapie. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar en geef aan dat het hierbij gaat om een Natuurgeneeskundig Consult.

Groepssessies

Bewustwordingsavonden:

Elke 4 weken vinden er bij Chikara C&C bewustwordingsavonden plaats. Dit zijn avonden met een kleinschalig karakter, een lach en een traan. Wilt u weten of Chikara C&C iets voor u is? Kom dan eens langs op een avond. U kunt hier klikken voor meer informatie over de avonden.

Workshops:

Met enige regelmaat worden er bij Chikara C&C workshops gegeven. Afhankelijk van het seizoen kan het thema wisselen.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een workshop op maat te laten maken met als doel persoonlijke ontwikkeling voor uzelf en anderen of voor een afdeling binnen uw bedrijf.

Wilt u weten welke workshop er op dit moment plaatsvindt? Kijkt u dan in de agenda:

Informatie

Wilt u komen voor een individuele of een groepssessie? Neemt u dan hier contact op voor een afspraak.

Wilt u weten wat er op dit moment gepland is aan workshops en bewustwordingsavonden? Kijkt u dan in de agenda.

Bent u op zoek naar prijsinformatie? Kijkt u dan hier.

Kijkt u voor impressies over activiteiten ook eens op www.facebook.com/ChikaraCC.